2KAL Informatikai és Szolgáltató Kft.
LiveSite - élő internetes közvetítés, MuseumSys - múzeumi rendszerek

Informatikai rendszerek

Home / Szolgáltatások / Informatikai rendszerek

Informatikai rendszerek

A 2KAL Informatikai és Szolgáltató Kft. alapítása óta (1997) foglalkozik informatikai rendszerekkel. Informatikával foglalkozni számunkra szenvedély: hiszen minden informatikai területen dolgozhatunk, és minden szakterülethez kell értenünk.

Nincs két egyforma ügyféligény, nincs két egyforma helyzet: fő profilunk, hogy mindenki számára megoldást és vállalkozásához tökéletesen igazodó egyedi rendszert alakítsunk ki.

Informatikai rendszer szolgáltatásunk tartalma:


Munkaállomások kialakítása foglalkozásspecifikusan

Minden munkaállomást úgy tervezünk meg és ahhoz úgy választjuk ki a megfelelő eszközt, hogy milyen feladatot kell ellátnia az adott munkatársnál. Nem mindig az Ügyvezetőnek kell a legkomolyabb és legdrágább eszközt üzembe állítani! :-)


Kiszolgáló szerverek

Az adott cég számára leginkább megfelelő biztonságos adattárakat kell kialakítani. Nem mindig a nagy cégek azok, akik számára a legnagyobb adattárakra van szükség. Az adott cég tevékenysége, munka folyamatai, keletkező adatok típusai, mennyisége, elérések formái (pl. távelérés) alapján kell összeállítani a megfelelő szerver környezetet.

Biztonság

A biztonság nem pusztán a nagyok számára fontos. Nem elegendő “vigyázni” a gépünkre – de elkerülhetetlen korszerű tűzfalakat és vírusvédelmi rendszert, vagy rendszereket alkalmazni. A biztonsági rendszert meg kell tervezni a lehetőségek és szükségletek arányában.

Tapasztalatunk szerint amikor egy új partnerünknél erről esik szó, mindenki nagyon megijed, hogy ez biztosan nagyon sokba fog kerülni. Nem feltétlen. Legtöbb esetben ez “csak” a rendszer megfelelő beállítását, kialakítását jelenti.
Több esetben még olcsóbbá is válhat egy informatikai szempontból szabványos és általános védelmi megoldás bevezetése, mint az addigi. Arról nem is beszélve, hogy a rosszul kialakított és használt rendszer milyen leállásokat, végzetes adatvesztést, károkat okoz.

Informatikai figyelem

Az informatikai figyelem azt jelenti számunkra, hogy folyamatosan követjük partnerünk működését és érdekeinek szem előtt tartásával folyamatosan megtesszük a szükséges módosításokat, szükség esetén fejlesztéseket.